FőoldalTermékekTudnivalókNutriMeDNA+MedicDNA+FitnessBiztonságTanácsadásCégünk
Adatbiztonság
Adatbiztonság
Kevés területen van olyan nagy jelentősége az adatok védelmének mint a géndiagnosztika területén, ezért számos biztonsági óvintézkedést integráltunk az eljárásainkba, hogy adatai védelmét garantálni tudjuk.

Az adatok elválasztott tárolása
Az ügyfél személyazonosságát és az elemzéseredményeket egymástól elkülönítve tároljuk egy független biztonsági szerveren. Csak szakavatott személyzetünk tud kapcsolatot teremteni a két adat között, miután átlép az ujjlenyomat leolvasó és jelszavas védelmi rendszeren; így még betörés és számítógép lopás esetén is biztonságban vannak az adatok.

Ujjlenyomat ellenőrzés
Az elemzési folyamat során a személyzetnek több alkalommal igazolnia kell magát ujjlenyomatának segítségével, hogy az elemzés következő fázisába léphessen vagy adatokat kiértékelhessen. Amikor egy számítógép terminál 2 percig nincs használatban, kikapcsol és kizárólag ujjlenyomat beolvasásával lehet ismét aktiválni. Tehát csak szakavatott személyzetnek van hozzáférése az eredményekhez és eljárásokhoz.

Kódolt mintaidentitás
A mintát beérkezése után kódolt számjeggyel látjuk el és az ügyfél adatokat külön a biztonsági szerveren tároljuk. Az elemzés egész folyamatának idején kizárólag ezt a számsort használja a személyzet, tehát a megrendelő személyazonosságát nem látják.

Maximális online biztonság
Mivel a jelszavak csak korlátolt mértékben nyújtanak biztonságot az interneten, kifejlesztettünk egy olyan eljárást, mely az online bankolásban használatos biztonsági rendszert alkalmazza. Az egészségportálba való belépés során SMS-ben küldjük el Önnek a jelszavát, mely csak 15 percig érvényes és felhasználása után elavul. Ön ezáltal védelmet élvez a jelszavakat tároló vírusok ellen.

Kódolás a külsős elemzések esetén
Amennyiben a mintát egy külsős laborban elemeztetjük, kiküldése előtt ellátjuk egy kódolt számkombinációval. Ennek köszönhetően az elvégző labornak nincs hozzáférése a megrendelő személyazonosságához és ebben az esetben is adott a maximális adatbiztonság.
ujjlenyomat ellenőrzés