FőoldalTermékekTudnivalókNutriMeDNA+MedicDNA+FitnessBiztonságTanácsadásCégünk
Tanácsok
Függetlenül attól, hogy Ön a génelemzéseket tőlünk vagy más szolgáltatótól szerzi be, a következő tanácsok segíthetnek a megfelelő program megkezdésében.
Quick start
Rendkívül gyorsan elkészítjük és rendelkezésre bocsájtjuk a dokumentumokat.

Az azonnali kezdéshez, kérjük küldje el nekünk a következő adatokat és anyagokat:

1) cég logója nagy felbontásban (fájlformátum nem számít)
2) cím, ahová kéri a szetteket és jelentéseket

Dizájnereink máris elkészítenek egy javaslatot az Ön logójával ellátott és dizájnjához  igazított jelentésről.

Ez a szolgáltatás Önnek ingyenes.
Rövid bevezető saját tapasztalatainkba
Cégünk 2009-ben fejlesztette ki ezt a szolgáltatást és jelent meg elsőként a német nyelvterületen. Több éves tapasztalattal rendelkezünk az elemzés alkalmazását illetően és tisztában vagyunk a felmerülő jellegzetes kérdésekkel. Időközben megjelentek különböző utánzatok és ezért szeretnénk adni Önnek néhány jó tanácsot, hogy mire érdemes oda figyelni.


1) Mely gének kerülnek átvilágításra?
Főleg orvosok és szakemberek szokták elsőként feltenni a kérdést, hogy az elemzés mely géneket vizsgálja. Bizonyosodjon meg róla, hogy a jelentésből egyértelműen kiderül, mely géneket vizsgálják.  Némely szolgáltató titkolja és elhallgatja, mely gének tartoznak bele az elemzésbe. Egy megbízható szolgáltató konkrétan feltünteti a vizsgált gének megnevezését és ismerteti a tudományos kutatásokat, amelyekre a kijelentéseit alapozza. Ezzel minden szakértőnek lehetősége van átolvasni a tudományos hátteret és ellenőrizheti a javaslatok helyességét. Amikor évekkel ezelőtt megjelentettük a termékünket a piacon, ügyfeleink félrevezetésének elkerülése végett nem tüntettük fel a gének technikai megnevezését. Szakemberekkel folytatott konzultációk eredményeképpen ezen hamar változtattunk.
2) Az én génjeim eredményét kaptam egyáltalán?
A jelentésben fel kell tüntetni az elemzés eredményét. Kezdetben előfordult, hogy ügyfeleink megkérdőjelezték az elemzés elvégzését és felmerült a csalás gyanúja is. Ezért rájöttünk, hogy nagyon fontos az elemzéseredmény feltüntetése. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van (a gének egy életen át változatlanok maradnak) az eredményének egy másik labor általi megerősítésére. Tehát egy megbízható szolgáltatónak nem lesz ellenére az eredmények közvetítésére.
3) Valóban mindenki egyedi eredményt kap?
A géneken alapuló fogyás programnak teljesen egyedinek és személyre szabottnak kell lennie. Némelyik szolgáltatónál előfordul, hogy "csoportokba" osztja az ügyfeleket. Ez azt jelenti, hogy van az A, B és C csoport. Amennyiben 10 személy készíttet egy elemzést, akkor valóban mindenkinek egyedi eredménye lesz, de előfordulhat, hogy több mint a felének ugyanolyan eredménye lesz? Mivel mi 8 gént vizsgálunk (tudomásunk szerint ez a legátfogóbb fogyás teszt) és minden génnek 3 állapota lehet, ebből több mint 6000 különböző eredmény kombináció keletkezhet. Ebből kifolyólag nagyon elenyésző a valószínűsége, hogy 10 személyből két személynek egyforma eredménye lenne. A fogyás program teljesen egyéni összetétele a szolgáltató felelőssége.
4) A sportprogram
Sport közben génjeink szabályozzák a test energia-felvevőképességét a zsírtartalékokból. Néhány gén esetében ez nagyon könnyen sikerül, más géneknél ellenben sajnos nem. Ebből következik, hogy a sport általi fogyás esetenként lehet hatékony vagy kevésbé hatékony. Attól függően, hogy mennyire hatékony a sport vagy a csökkentett táplálkozás, úgy készül a program, hogy a lehető legeredményesebb legyen. Hallottunk már olyan kijelentéseket, hogy vagy a kitartás sportok vagy az erősportok (génektől függően) segítségével érhető el a kívánt eredmény. Hosszas keresés után sem talált molekuláris biológusunk olyan kutatásokat, amelyek ezt a kijelentést alátámasztanák vagy egyáltalán foglalkoztak volna ezzel a témával. Legyenek tehát óvatosak az ilyen kijelentések hallatán, mert igencsak megkérdőjelezhető a valóságtartalmuk.
5) A zsír vagy szénhidrátok felelősek a hízásért.. De mi a helyzet a proteinekkel?
Génjeink mérvadó befolyással vannak arra, hogy a zsír vagy szénhidrátok hamar átalakulnak zsírtartalékká vagy sem. Egyes szolgáltatók említik a proteinek hízási potenciálját is. Itt sem találtunk tudományos bizonyítékokat, ezért ezeket a kijelentéseket is érdemes óvatossággal kezelni.
6) Illik ez a program a stúdiójába?
Az egyik legnagyobb probléma mely felmerülhet a stúdiókban való terjesztés során, hogy a jelentésben szereplő javaslatok nem illenek a hely egyéb kínálatához. Az ügyfél esetleg a javasolt zumbaedzésen szeretne részt venni, mely nem szerepel a kínálatban. Legrosszabb esetben az ügyfél egy konkurenshez megy edzeni. Ezért javaslatainkat hozzá tudjuk igazítani a stúdió kínálatához, ezzel lehetővé téve egy igény szerint alakítható szórólapot. A nem megvalósítható sportokat kiiktatjuk és a kínálatban szereplő lehetőségeket kiemeljük. Amennyiben a stúdiónak saját bevált fogyássikert mérő rendszere van, természetesen nem mellékelünk ilyet a jelentésben.
Az Ön védjegye: Reklám az Ön stúdiójának
Amennyiben igény van erre, logóját rányomtatjuk a borítóra és az egyes oldalak lábjegyzetébe. A teszt az Ön által választott nevet kapja és így az ügyfelek révén reklámozza az Ön stúdióját, amikor az ismeretségi körökben bemutatják. Így az ügyfelek a tesztet az Ön stúdiójával hozzák összefüggésbe és nem egy olyan hellyel a sok közül, ahol kapható a teszt.
8) Magas bevezető költségek és anyagi kockázat?
Legyen óvatos, ha a mintaszettekért és reklámanyagokért magas árat kell fizetnie. Egyes szolgáltatók jelentős előleget kérnek, mert nem hajlandók vállalni a vállalkozói kockázatot. Saját filozófiánk szerint mindenkinek meg kell tudnia élnie a sikerből, és ha nincs siker, senki sem profitál. Ezért a jelentés igény szerinti kialakítását saját költségen végezzük. A mintaszetteket kis mennyiségben ingyen vagy nagyobb tételekben pedig önköltségi áron adjuk, tehát az anyagi kockázat igazán elenyésző.
9) Megfelel az eljárás az egészségügyi előírásoknak?
Az egészségügy génelemzéseknek szigorú törvényes előírásoknak kell megfelelniük és magas követelmények vonatkoznak a minőségbiztosításra és az adatbiztonságra is. Az úgynevezett lifestyle génelemzésekre (ezeknek nincs egészségügyi hatása)  nem vonatkoznak a törvényes előírások, ezért bárki, akár a garázsban is elvégezheti ezeket. Cégünk a világra kiterjedő laborhálózat mellett egy teljesen automatizált egészségügyi diagnosztika engedélyekkel rendelkező labort is működtet, ahol jelenleg 27 különböző génelemzést végzünk. Ez azt jelenti, hogy a nálunk rendelt lifestyle elemzések is egészségügyi génelemzések színvonalán készülnek
Vigyázat a következő kijelentések hallatán:
Befejezésül szeretnénk figyelmeztető jelleggel felhívni a figyelmét a következő kijelentésekre, amelyeket már hallottuk a múltban. Legyen óvatos, amikor ezeket mondják Önnek:

"szabadalmunk van rá"

Egy amerikai cég a múltban megpróbálta levédeni az eljárást. Ez a próbálkozás azonban sikertelen maradt, mert Amerikában is és Európában is visszautasították, többek között azért, mert az életet nem lehet szabadalmaztatni. Legyen tehát óvatos, ha valaki azt állítja, szabadalma van rá.

“több ezer gént tesztelünk”

Természetesen van rá lehetőség, hogy a megfelelő technológiával több ezer gént elemezzenek, de a tudomány mai állása szerint csak 8 gén van döntő hatással a programra. Amennyiben a génelemzés több ezer gént vizsgál, az eredmény tömérdek irreleváns információt fog tartalmazni. Mi jelentősége van a szemszín génnek a testsúly kapcsán? Nyilván semmi.

“Az elemzés olyan pontos, hogy még azt is megmondja Önnek, hogy a bélszínt közepesen vagy teljesen átsülve egye.”

A géndiagnosztika segítségével megállapítható a szervezet reakciója bizonyos tápanyagok/energiahordozókra (zsír vagy szénhidrát). Az étel elkészítésének módjáról szóló kijelentéseket óvatossággal kell kezelni, hiszen nem léteznek ezzel kapcsolatos publikációk.
 
Legyen viszonteladó
Küldje el nekünk jelentkezését, amire munkatársaink hamarosan válaszolni fognak.
a regisztrációhoz