FőoldalTermékekTudnivalókNutriMeDNA+MedicDNA+FitnessBiztonságTanácsadásCégünk
Könnyű fogyás a gének alapján
Ismerje meg testének működését és tudja meg, hogyan tud a legkönnyebben lefogyni és ezután miképpen tudja megtartani ideális testsúlyát.
Gének és a túlsúly
Becslések szerint a túlsúly esetek 60-80%-a genetikai eredetű, tehát génjeink függvénye. Ez annyit jelent, hogy egyes embereknek szerencséjük volt és kedvezőbb génekkel születtek, míg másoknak a génjeik tekintetében és az előnytelen életmód következtében erős hajlamuk van a hízásra.

Sokan még nincsenek annak tudatában, hogy mindenkinek más-más környezeti hatások okozhatnak problémákat. Egyeseknél az előnytelen gének következtében a szervezet túl hatékonyan veszi fel a zsírt, míg másoknál akár a táplálékban lévő 3-szoros zsírmennyiségnél is csak a szükséges mennyiséget választja ki a bélrendszer. A szénhidrátoknál hasonló a helyzet: egyesek hamar elhíznak, amikor magas a táplálék szénhidráttartalma, míg másokra semmilyen hatással sincs a táplálék cukortartalmának mennyisége.

A sport hatékonysága a testsúlycsökkentés tekintetében is genetika függő. Három gén létezik, amelyek azt szabályozzák, hogy sportoláskor gyorsan vagy csak lassan épülnek le a zsírtartalékok. Hasonló a helyzet a kalóriacsökkentésnél (kevesebb táplálkozásnál) is. Egyesek hamar fogyásnak indulnak a diétázás során, míg mások csak nehezen tudnak lefogyni.


Mindenkinek más program
A gének függvénye, hogy zsír vagy szénhidrátok vezetnek túlsúlyhoz, és hogy a sport vagy a kalóriacsökkentés vezet-e a legrövidebb úton a sikerhez. Amíg egyesek a zsírszegény, de kalóriadús diétával érnek el pozitív eredményeket, addig másoknál éppen ellenkezőleg, a szénhidrátszegény, de zsírban gazdag táplálkozás egybekötve egy egyszerű sportprogrammal és szigorú kalóriacsökkentéssel lehet a leghatékonyabb módszer.
Melyik a megfelelő program Önnek?
Erre a kérdésre a választ kikísérletezheti számos fárasztó úton szerzett tapasztalat árán, vagy kihasználja a humángenetika új lehetőségeit és kielemezteti génjeit. Génprofiljából kiolvasható, hogy melyik élelmiszereket fogyaszthatja nyugodtan továbbra is és melyeket lenne érdemes elkerülni. Az is kiderül, hogy inkább a sport vagy mégis a kevesebb táplálkozás segíthet Önnek céljai elérésében.
Tanulmányok kimutatták, hogy egy a génekhez igazított program ugyanannyi ráfordítással átlagosan 2,5-szer nagyobb sikert hoz, mint egy hagyományos program, tehát kétség nem fér a rendszer hatékonyságához.
Mely kérdésekre ad választ ez a génelemzés?

 • Az Ön túlsúlyra való genetikai hajlama?
 • Önnél a zsír vezet túlsúlyhoz?
 • Mennyire esik nehezére a fogyás?
 • Mennyire erős Önnél a jojó-effektus?
 • Önnél fokozottan rakódik le zsír a szervei köré?
 • Mennyire intenzív az éhségérzete?
 • Mennyire intenzív a telítettségérzete?
 • Génjei alapján hajlamos a fokozott kalóriatartalmú táplálkozásra?
 • Génjei alapján hajlamos több apró snack fogyasztására?
 • Mennyire hatékony a kalóriacsökkentés (kevesebb táplálkozás)?
 • Mennyi izomtömeget veszít kalóriacsökkentés által?
 • Mennyire könnyen fogy sportos aktivitás által?
 • Javít a rendszeres sport génjei tulajdonságain?
 • Mennyi izomtömeget veszít kalóriacsökkentés által?
 • Mennyire könnyen fogy sportos aktivitás által?
 • Javít a rendszeres sport génjei tulajdonságain?
Mit kell tennem az elemzéseredményekkel?
Az elemzés csak apró része a teljes programnak. Természetesen fontos az új tudás megfelelő alkalmazása is, ezért minden jelentés átfogó programot tartalmaz, amelyet lépésről lépésre elvégezhet sikerének dokumentálására.
Mi az amit aztán még gondtalanul ehet?
A génjeinkben a szép, hogy amíg egy bizonyos élelmiszerkategória (pl. zsírtartalmú ételek) hamar túlsúlyhoz vezethet, addig más kategóriák (pl. szénhidrátok) teljesen ártalmatlanok. Ezért összeállítunk Önnek egy személyre szabott listát, amely kb. 800 élelmiszernek tartalmazza a túlsúlypotenciálját és segít Önnek abban, hogy úgy változtasson étkezési szokásain, hogy olyan élelmiszereket ehessen, amelyeket szeret és testsúlyát sem veszélyeztetik.


Lapozzon bele a jelentésbe
Lapozzon bele a jelentésünkbe
és nézze meg, hogy végül
pontosan mit kap tőlünk.

Lapozzon bele a jelentésbe
Az eredmények
Az eredmények
Az Ön genetikai adottságai
Az Ön genetikai adottságai
Típus meghatározás
Típus meghatározás
A megfelelő táplálkozás
A megfelelő táplálkozás
Célok kitűzése
Célok kitűzése
Kalóriaelosztás
Kalóriaelosztás
Személyreszabott sportprogram
Személyreszabott sportprogram
Edzésterv készítése
Edzésterv készítése
Kalória csökkentés
Kalória csökkentés
A siker dokumentációja
A siker dokumentációja
A táplálék kiválasztása
A táplálék kiválasztása
A tudomány
A tudomány