FőoldalTermékekTudnivalókNutriMeDNA+MedicDNA+FitnessBiztonságTanácsadásCégünk
Mozgás - Sport Sensor
Mozgás - Sport Sensor
Optimális sporttelyesítmény
 
Ár:
Ft 137550
Sport Sensor Tegye a kosárba
Sport Sensor - TermékismertetőSport Sensor - SportteljesítménySport Sensor - A génekSport Sensor - Videótanácsadás
 
Optimális sportteljesítmény a gének alapján
Ahogyan a gének befolyásolják a sportteljesítményt

A gének testünk építészeti tervét képezik és ezért főleg akkor van esszenciális jelentőségük, amikor a fizikális teljesítmény határait súroljuk. Már apró eltérések a káros anyagok méregtelenítésében vagy bizonyos tápanyagok értékesítési képességének a hiánya, versenyeknél a döntő különbséget jelenthetik. Ezért fontos, hogy minden olyan tényezőt, amely befolyásolja a teljesítményt felügyeljünk és lehetőség szerint optimalizáljunk. Ennek a programnak az a célja, hogy minden a teljesítménnyel kapcsolatos tényezőt egyenként, a genetika figyelembevételével optimalizáljon és ezáltal lehetővé téve a legoptimálisabb sportteljesítményt.

Az elemzés tartalma:
 • több mint 60 oldalas sporttáplálkozási terv
 • több mint 52 releváns génvariáció elemzése
 • az erősportnemekre irányuló genetikai tehetség meghatározása
 • a kitartást igénylő sportnemeket illető genetikai tehetség meghatározása
 • befolyás több mint 20 anyagcsere problémára
 • több mint 1000 élelmiszer kiértékelése a genetikai adottságok szerint
 • kiértékelése az egészségtelen és teljesítményt csökkentő élelmiszer összetevőknek
 • nehezen emészthető élelmiszerek elkerülése
 • a genetikai adottságoknak megfelelően személyre szabott táplálkozási program az optimális teljesítmény érdekében
 • a szervezet méregtelenítő képességének fokozása
 • az ön személyes szükségletének megállapítása több mint 20 vitaminból és ásványianyagból
 • teljesítményfokozás az élsportban

Az eredmény Booklet demóját itt tekintheti meg!

A Sport Sensor-t bemutató videónkat itt tekintheti meg!
(a magyar feliratot a beállításoknál kell kiválasztani)

1. Faktor - Az izomsejtek struktúrája
Bizonyos genetikai variációk szabályozzák a test struktúráját és ezért jelentős befolyással vannak az izomsejtek erő- és kitartás teljesítményére. Tehát egyes genetikai típusoknál ezek a sejtek a gének következtében optimálisan alkalmasak a gyors reakcióra és magas erőkifejtésre (nagy és vastag sejtek), míg más genetikai típusok esetében ezek a sejtek gyengébbek és lassúbbak, de méretüknél fogva jobb vérellátásban részesülnek és ezért optimálisan alkalmasak a kitartást igénylő sportágak esetében. Tudományos tanulmányokból tudjuk, hogy egy atléta amely az ő sportágának kedvező génekkel rendelkezik 5x nagyobb eséllyel éri el az olimpiai/világbajnoksági szintet, mint egy olyan sportnemben, amely nem kedvez a génjeinek. Egy génelemzés tehát lehetővé teszi az ön genetikai tehetségének feltárását az izomerőt- és kitartást igénylő sportnemek szempontjából, ami alapján ön aztán sportolási beállítottságát hozzá igazíthatja genetikai adottságaihoz.

2. Faktor - Optimális táplálkozás
Gének szabályozzák a szervezetben azokat a folyamatokat is, amelyek bizonyos tápanyagok felvételét és átalakítását látják el az egészség fenntartása érdekében. Ezért vannak különbségek a kalcium felvevőképességnél, ahogyan a szervezet teljesítménycsökkentéssel reagál bizonyos élelmiszer összetevőkre, ahogyan a szervezet teljesítménycsökkentő káros anyagokat méregtelenít és mely mikrotápanyagokra van szüksége az ízületek karbantartására. Egy több mint 52 gént vizsgáló elemzésnek köszönhetően lehetőség van az egészséget és sportteljesítményt befolyásoló anyagcsere deficitek azonosítására és egy személyre szabott sport diéta segítségével a lehető leghatékonyabb semlegesítésére.

3. Faktor - Optimális mikrotápanyag ellátás
A szervezetnek kalciumra van szüksége a csontszövet termelésére. A szelén, C és E vitaminok segítik a test oxidatív stressztől való védelmét és a B6 vitamin segíti a homocisztein anyagcsere normál szinten tartását. Ezeknek a vitaminoknak a pozitív hatása széles körben ismert és számos termék tesz ígéretet a szervezet védelmére. Ezeket a készítmények minden esetben a "one size fits all" (egy méret mindenkinek) elv alapján állítják elő és mindenkinek megegyező adagolással ajánlanak. Máig valóban ez volt az egyetlen alternatíva, mivel a személyes tápanyagszükséglet nem volt mérhető. Ma már tudjuk, hogy génhibák következtében egyes emberek több mint kétszer olyan magas csontritkulás kockázatot hordoznak magukban. Ezért ezeknek az embereknek tudósaink sokkal magasabb adagolást javasolnak (egyéb megelőző intézkedések mellett) a csontvédelmező mikrotápanyagokból, mint az alacsony kockázatot hordozóknak. Főleg az élsportok világában a magas anyagcsere terhelés következtében nagy mennyiségben szabadulnak fel szabadgyökök, amelyek aztán pusztító láncreakció folytán károsítják a rostokat és sejteket. Bizonyos antioxidánsok (vitaminok és ásványi anyagok) megállítják ezt a láncreakciót és ezért az élsportolók számára nagyobb adagokban javasolt a bevitelük. A modern humángenetika vívmányainak köszönhetően lehetőség van egy személyre szabott mikrotápanyag recept összeállítására, amely segít a genetikai gyengék semlegesítésében és a fokozott antioxidáns szükséglet (élsport által) lefedésében.

4. Faktor - Optimális kalóriaelosztás
A tipikus élelmiszerek három különböző mikrotápanyagot tartalmaznak, amelyekből a szervezet az energiaszükségletének nagy részét nyeri ki. Ezek a szénhidrátok, zsírok és fehérjék/proteinek. Ezen tápanyagok egyes fajtáit a szervezet gyorsabban képes energiává alakítani mint másokat és ezért alapvetően a különböző sportnemek, különböző kalóriaelosztást igényelnek az optimális teljesítmény eléréséhez. Ennek a programnak a keretein belül az ön táplálkozása a kalóriaelosztás tekintetében is optimálisan a testéhez és a sportnemhez lesz igazítva.

5. Faktor - Optimális testsúly
Az optimális testsúlyra nem csak az optimális egészség megőrzéséhez van szükség, hanem a sportteljesítmény szempontjából is nagyon fontos tényező. Egyrészt a túlsúly felesleges terhelést jelent, másrészt versenyeken előnytelen súlycsoportokba való csoportosítást eredményez. Tehát az élsportok világában több ok is a testsúly optimális tartományban tartása mellett szól. Mivel a túlsúly 80%-a genetikai eredetű, tehát a gének függvénye, egy génelemzés által értékes információhoz juthatunk a leghatékonyabb fogyás stratégiát illetően.

Vegye kezébe egészségét, és kezdje el még ma a genetikai megelőzést.

Részletes információkért kattinson bal oldalt a termékre!
Sport Sensor - Optimális sportteljesítmény a gének alapján