FőoldalTermékekTudnivalókNutriMeDNA+MedicDNA+FitnessBiztonságTanácsadásCégünk
Rák - Prostate Health Sensor
Rák - Prostate Health Sensor
10 génvariánst elemez
 
Ár:
Ft 94550
Prostate Health Sensor Tegye a kosárba
Prostate Health Sensor - Termékismertető     Prostate Health Sensor - ProsztatabetegségekProstate Health Sensor - A gének
 
Prosztata betegségek
Vizsgáltassa meg a prosztata megbetegedés kockázatát és kezdje meg időben a megelőzést.

A prosztata által termelt váladék, a prosztataváladék a hímivarsejtekkel és az ondóhólyag váladékával együtt képezi a férfiak nemi váladékát, az ondót. Sajnos a prosztata egy sor, részben halálos betegséghez kapcsolódik, ezért a 45. életév betöltése után érdemes évente megvizsgáltatni.  

Prosztata-megnagyobbodás
A prosztata megnagyobbodása (hyperplasia), egy jóindulatú megnagyobbodása a prosztatának, amelyet bizonyos sejtek anomális gyarapodása okoz. Igen gyakori betegség, amely általában előrehaladott életkorban jelentkezik.
A prosztata megbetegedés kialakulásának kockázata úgy gén, mint életvitel függő és az 50-59 év közöttiek 10-20%-át és a 60-69 év közöttiek 25-35%-át érinti. A prosztatarákkal ellentétben a prosztata-megnagyobbodás esetében hamar kialakulnak az első tünetek. A legjellemzőbbek lehetnek a fájdalmas vizelés, a gyakori vizelés, nehezebb, hosszan tartó és hasfeszítéssel járó vizelés. A húgyhólyag ürítésének megakadályozása súlyos esetekben életveszélyes feltöltődést okozhat a vesében. Amennyiben diagnosztizálják a prosztata-megnagyobbodást, mérettől függően gyógyszeresen kezelik vagy műtéti úton lézerrel lekicsinyítik. A lehető legjobb opció volt és lesz a megelőzés. Mivel a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás a génhibák és az életvitel szoros összjátékának következménye, az életvitel változás a genetikai hajlammal élők esetében jelentősen csökkentheti a megbetegedés kockázatát.


Prosztatarák
A prosztatarák a férfiaknál előforduló leggyakoribb rákfajta, amelyben 100-ból 3 férfi életét veszti. A prosztata-megnagyobbodással ellentétben a betegség kezdeti stádiumában felismerhetetlen tünetek nélkül zajlik, ezért általában a csak előrehaladott fázisban ismerik fel az olyan tünetek révén, mint a húgyhólyag ürítési zavarok, csontfájdalmak, súlyvesztés és vérszegénység. Amennyiben csak az első tünetek megjelenése után állítják fel a diagnózist, sok esetben már megkezdődött az áttétek kialakulása, vagyis a rák elterjedése. Az áttét általában a közelben lévő nyirokcsomók vagy a csontozat felé folytatja irányát. Korai stádiumában a prosztatarák szinte kivétel nélkül tünetmentes. A legfőbb panaszok az előrehaladott karcinóma esetében a húgycső elzáródásából erednek. Előfordulhat a késleltetett kezdés, gyenge sugár, utólagos csöpögés és a vizelés többszörös megszakítása. Gyakran figyelhető meg az éjjeli vizelési inger, nehezebb és fájdalmas vizelés, sűrűn kisebb vizelet mennyiségek ürítése. Előfordul, hogy a húgyhólyagban visszamarad a vizelet. A nyomás következtében megesik, hogy idegek sérülnek a keresztcsont tájékán, ami ritka esetekben erekció zavarokhoz vezethet. A vizeletben látható vér vagy sperma igen ritka, de annál nagyobb jelentőséggel bír.

Amikor a rákot időben felismerik és még a más szövetekben való kiterjedése előtt megkezdődik a kezelés, a gyógyulás esélye kb. 90%-os. A más szövetekre való kiterjedés esetében a következő 5 évet már csak 35% éli túl és ezért olyan fontos a korai felismerés. Becslések szerint a prosztatarákban megbetegedettek 20%-a hal bele annak következményeibe. Annak ellenére, hogy egy korral járó jelenségről beszélünk, az esetek kb. fele vezethető vissza bizonyos génekben lévő hibákra. Ma már lehetőség van eme gének tesztelésére és ezzel még jóval a prosztatarák megjelenése előtt megbecsülhető az Ön személyes kockázata. Amennyiben kiderül, hogy jelentősen fokozott kockázatnak van kitéve, lehetőség van egy megelőző program segítségével hatékonyan megelőzni a betegség kialakulását. Továbbá a korai és intenzívebb megfigyelő program segítségével korán felismerhetők lehetnek esetleges betegségek és adott esetben ezeket időben kezelésnek lehet alávetni, így a legtöbb esetben el lehet kerülni a súlyos és kellemetlen következményeket.

Amennyiben Ön fokozott betegségkockázatnak lenne kitéve, összeállítunk Önnek egy orvosi megelőző programot, amely segíthet a betegség hatékony megelőzésében és egészsége megőrzésében.

Prosztata rák: hatékony megelőzés és kezelés
  • a prosztatarák megbetegedés genetikai hajlamának elemzése
  • prosztata hiperplázia genetikai hajlamának elemzése
  • 13 génvariáns elemzése több mint 40 gyógyszer hatékonysága tekintetében
  • hatékony megelőzési eljárások és korai felismerés
  • fokozott gyógyulási esély az optimális gyógyszeres kezelésnek köszönhetően
  • életmódváltozás a betegség kockázat csökkentése érdekében
  • orvosi felügyelet alatt történő megelőző program


Mivel a prosztatarák esetében komoly betegségről van szó, feltétlenül orvosi ellenőrzés mellett kell a megelőzésnek zajlania, ezért ez a teszt kizárólag az Ön orvosával együttműködve érhető el. A megrendelés után az Önhöz eljuttatott beleegyező nyilatkozaton orvosa aláírásának is szerepelnie kell, mert ezzel szeretnénk biztosítani, hogy szükség esetén adott legyen a genetikailag előterhelt személyek orvosi felügyelete.  

Vegye saját kézbe az egészségét és kezdje el még ma a személyes betegségmegelőzést!
Prostate Health Sensor - Prosztata betegségek