FőoldalTermékekTudnivalókNutriMeDNA+MedicDNA+FitnessBiztonságTanácsadásCégünk
Baba egészség - Breast Milk Sensor
Baba egészség - Breast Milk Sensor
Az anyatej optimális Omega-3 ellátása
 
Ár:
Ft 40300
Breast Milk Sensor Tegye a kosárba
Breast Milk Sensor - TermékismertetőBreast Milk Sensor - MintaBreast Milk Sensor - AlkalmasságBreast Milk Sensor - Táplálékkiegészítő
 
Az anyatej hatása a baba fejlődésére
Az élet első 6 hónapjában gyermeke teljesen rá van utalva az anyatejben lévő tápanyagok megfelelő egyensúlyára. Az anyatej mindent tökéletes, vagy szinte tökéletes mennyiségben tartalmaz, amire a babájának szüksége van, hogy biztosítva legyen a test és az agy gyors fejlődése.

Babája megfelelő tápanyagellátása
• Az anyatej Omega-3 tartalma fontos babája számára
• Akár 6-tal kevesebb IQ pont Omega-3 hiány által
• Lassabb szemfejlődés Omega-3 hiány miatt
• Omega-3-szint növelése megfelelő táplálkozással és táplálékkiegészítéssel
lehetséges
• Az anyatej Omega-3 tartalmának elemzése
• Kellő Omega-3 ellátás babája számára

Az omega-3 telítetlen zsírsavak fontos szerepet játszanak a szoptatás ideje alatt is, mivel kiemelten fontosak a baba agyfejlődése szempontjából. A z édesanya ételeiben található hosszú szénláncú telítetlen zsírsavak (LCP) és tápanyagok a terhesség alatt a méhlepényen keresztül jutnak el a magzathoz. A születés után ezeket a tápanyagokat és zsírsavakat az anyatej tartalmazza, ezért a táplálkozásra a szoptatás alatt is kiemelten oda kell figyelni!

Viszont több külső hatás is befolyásolja az anyatej Omega-3 tartalmát és számos tanulmány azt mutatta, hogy ez negatív hatással lehet a gyermek fejlődésére. Erre az alkotóelemre szükség van, hogy minden szövetben, főleg az agyban, új sejtmembránok termelődhessenek. Amennyiben az agy fejlődése során túl alacsony az Omega-3 ellátás, lelassulhat a fejlődés, ami alacsonyabb intelligencia hányadoshoz (IQ), a vörös vérsejtek alacsony Omega-3 tartalmához, gyenge látáshoz és lassabb mentális fejlődéshez vezethet. Még a későbbiekben eszközölt, fokozott Omega-3 bevitel sem képes a lassabb fejlődés okozta hatások kiegyenlítésére.
Ezért fontos a szülők számára, hogy biztosítsák babájuk számára a szükséges tápanyagok megfelelő mennyiségben való elérhetővé tételét. Az anyatej Omega-3 tartalmának vizsgálata, korszerű és megbízható eszköze az anyatej vizsgálatának, amely szükség esetén a táplálkozás igazításával vagy táplálékkiegészítők segítségével lehetővé teszi az Omega-3 tartalom növelését.

Sejtmembrán képződés
Az Omega-3-zsírsavak elemi alkotóelemei a sejtmembrán képződésnek. Az élet első hat hónapjában babája csak az anyatejen keresztül jut hozzá az Omega-3-hoz és ebből annyira van szüksége, hogy képes legyen 2 000 000 000 000 új sejtet tudjon képezni.

Agyi fejlődés és IQ
A fejlődés során főleg az agysejteknek van szükségük nagy mennyiségben az Omega-3
zsírsavakra. Az agy bizonyos területei (cerebellum, prefrontális kortex és hippokampusz) csak az első két életévben képeznek új sejteket. Két éves kor után még a vér fokozott Omega-3 tartalma sem képes az elszalasztott fejlődés pótlásra. Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy az Omega-3-mal dúsított tejjel táplált babák akár 6 IQ ponttal többet értek el.

Szemek fejlődése
Az Omega-3 a szemek fejlődésében is fontos szerepet tölt be. Tudományos tanulmányok
kimutatták, hogy a vérben lévő magasabb Omega-3 szinttel hamarabb fejlesztenek éles látást, mint az alacsony Omega-3 szintes gyermekek.

Az eredmény Booklet demóját itt tekintheti meg!