FőoldalTermékekTudnivalókNutriMeDNA+MedicDNA+FitnessBiztonságTanácsadásCégünk
Egészségünk velünkszületett gyengeségeinek okai
Génhibák kialakulása
Szakemberek szerint minden ember körülbelül 2000 génhibát hordoz, amelyek együttesen hatnak a szervezetre és egyes esetekben betegségekhez vezetnek. Génjeinkben számos tényező vezethet változásokhoz (mutációk). Ritkán pozitív hatást is eredményezhetnek, de többnyire negatívan zavarják a gén működését, ezzel rontva az egészségünket.

A médiában és Hollywoodban legelterjedtebb oka a génhibáknak továbbra is a radioaktivitás, mert amikor a radioaktív sugarak behatolnak sejtjeinkbe, károsítják genetikai kódunkat és ezáltal véletlenszerűen génjeinket is. A filmekben ezek a génelváltozások vagy mutációk sok esetben Godzilla szerű szörnyeket vagy emberfeletti erőforrásokhoz, mint pl. az X-Men-hez vezetnek, de a valóságban sokkal inkább eredményeznek halálos betegségeket, mint pl. a rák vagy a születési rendellenességek.

A mutációk és génhibák további okai lehetnek az olyan anyagok, mint pl. a szén, amely a megégett táplálékon keletkezik. A szén ugyancsak behatol a sejtekbe, ezzel károsítva génjeinket, ami végbél- és más rákfajtákhoz vezethet. A nap UV-sugárzása szintén károsítja a géneket és olyan betegségekhez vezethet, mint pl. a bőrrák.
Honnan erednek saját génhibáink?
Ezek a hatások egy életen át változtathatnak egyes géneket, ezzel zavarva működésüket, de génhibáink nagy részét szüleinktől örököljük.  Minden magzat a petesejt megtermékenyítés pillanatában génjeinek egyik felét az édesanyától, a másik felét édesapjától kapja, így együttesen megalkotva egy új embert, aki mindkét szülő tulajdonságaiból örököl néhányat. Ezekkel a génekkel együtt sajnos a génhibák is öröklődhetnek, ezért előfordulhat, hogy pl. egy szívinfarktust okozó génhiba az apától a fiúban, és aztán az unokában is megtalálható, így minden generációban betegséget okoz. Az öröklődés valószínűségét viszont a véletlen szabályozza, így megesik, hogy az egyik unoka örökli a génhibát, a másik viszont nem.

Ebből kifolyólag minden ember egyedi és a különböző génhibák együttesének következményeképpen mindenkinek más egészségügyi gyengeségei vannak. A legújabb technológiáknak köszönhetően lehetőség van ezeknek a hiányosságoknak a felderítésére, ezzel azonosítva a személyes betegségkockázatok mivoltát. Eme tudás birtokában lehetőség van megelőző intézkedések bevetésére, amelyek segítségével sok esetben elkerülhetők a betegségek. Ez a következő lépés a prevenciós gyógyításban és az új generációja az egészségmegőrzésnek.

Eine Mutation ist eine Veränderung des genetischen Codes. Da dieser Code der Bauplan für wichtige Elemente in unserem Körper ist, können durch diese Veränderungen Krankheiten ausgelöst werden.